• DSC0003
  • DSC0021
  • DSC0120
  • grafheuvel2 900

Heemkunde en erfgoed

Deze pagina geeft een overzicht van monumentale gebouwen en objecten, archeologische buitenplaatsen en natuurlijke terreinen in Veldhoven.
In de gemeente Veldhoven zijn door de explosieve bouwactiviteiten van de naoorlogse jaren de oude kernen intussen 'aaneengegroeid', met als meest in het oog springend de realisatie van een nieuw centrum. Natuurlijk kon door deze groei níet alles wat wij nu waardevol zouden noemen worden behouden of gerestaureerd.
Maar gelukkig is nog heel wat bewaard gebleven.

Een dagje cultuurhistorie Veldhoven is meer dan de moeite waard.

De gemeente Veldhoven heeft stedelijke kenmerken, maar ook duidelijke 'Kempische' trekjes. Zij kent nog tal van archeologische monumenten, een groot aantal markante gebouwen, objecten en rustieke plekjes, die u iets 'vertellen' over de historie van Veldhoven.

Stel uw eigen (dag)tocht samen

Stel uw eigen (dag)tocht samen langs cultuurhistorische bezienswaardigheden van Veldhoven door gebruik te maken van de plattegrond van Veldhoven. Pak vervolgens de fiets en ontdek zelf oud (en nieuw) Veldhoven!

 

cultuurhistorisch

Op of in de nabijheid van de meeste bezienswaardigheden zijn tekstbordjes geplaatst met historische informatie over het gebouw.

VVV Veldhoven

Meiveld 2, 5501 KA Veldhoven T. (040) 253 29 01 info@vvv-veldhoven.nl