• DSC 3835
  • DSC 0188

Levendige gemeente

Veldhoven ligt in de Kempen, tegen Eindhoven aan. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Zo is er een ziekenhuis, middelbare school, zwembad, theater, bioscoop, bibliotheek en muziekschool.

Veldhoven is een levendige gemeente met een hecht verenigingsleven en plaats voor allerlei evenementen. Dat is stad en dorp tegelijk. De gemeente heeft een rijke cultuurhistorie, denk aan de grafheuvels uit de prehistorie, de zandwallen uit de late middeleeuwen en het landelijke gebied rond de St. Jansmolen.

Ieder plekje in Veldhoven heeft een unieke sfeer en karakter. U ontdekt er steeds weer iets nieuws. Verspreid door heel Veldhoven vindt u mooie, interessante gebouwen. Zoals de langgevelboerderijen en buurtkapel op de Brink in Zandoerle. In Zeelst staan het prachtige 18e eeuwse Trapjeshuis en Museum ’t Oude Slot. En Meerveldhoven heeft de bijzondere St. Lambertuskerk met het Onze-Lieve-Vrouw-beeldje dat nog ieder jaar vele pelgrims trekt. Zo is er overal iets bijzonders te ontdekken.

VVVVeldhoven tweet:

Volg ons ook op @VVVVeldhoven

VVV idee

Nieuwe editie Lekker Rondje Veldhoven!

Lekker Rondje Veldhoven is dé culinaire (fiets)tocht van Veldhoven! De tweede editie (2019-2021) bevat weer ‘n fijne fietsroute, heerlijke haltes, vier nieuwe deelnemers én 12 Lekkere Bonnetjes om lekker te genieten. Bovendien kun je twee Lekkere Bonnetjes ook inleveren voor entreebewijzen voor het foodfestival Veldhoven Proeft.

Lekker Rondje Veldhoven is vanaf 5 september 2019 voor € 21,50 te koop bij VVV Veldhoven en een aantal deelnemers.
De Lekkere Bonnetjes uit het boekje zijn geldig tot 1 november 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veldhovens trots

Veldhoven heeft veel om trots op te zijn.  Lees de verhalen van bekende en minder bekende Veldhovenaren over hun verbondenheid met Veldhoven. Blader door het digitale boek of bestel een papieren exemplaar!... lees verder >>

VVV Veldhoven

Openingstijden
Meiveld 2, 5501 KA Veldhoven
T. 040 2532901
info@vvv-veldhoven.nl

bieb

Gevestigd in de Bibliotheek