• DSC 3835
  • DSC 0188

Levendige gemeente


Veldhoven ligt in de Kempen, tegen Eindhoven aan. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Zo is er een ziekenhuis, middelbare school, zwembad, theater, bioscoop, bibliotheek en muziekschool.

Veldhoven is een levendige gemeente met een hecht verenigingsleven en plaats voor allerlei evenementen. Dat is stad en dorp tegelijk. De gemeente heeft een rijke cultuurhistorie, denk aan de grafheuvels uit de prehistorie, de zandwallen uit de late middeleeuwen en het landelijke gebied rond de St. Jansmolen.

Ieder plekje in Veldhoven heeft een unieke sfeer en karakter. Je ontdekt er steeds weer iets nieuws. Verspreid door heel Veldhoven vind je mooie, interessante gebouwen. Zoals de langgevelboerderijen en buurtkapel op de Brink in Zandoerle. In Zeelst staan het prachtige 18e eeuwse Trapjeshuis en Museum ’t Oude Slot. En Meerveldhoven heeft de bijzondere St. Lambertuskerk met het Onze-Lieve-Vrouw-beeldje dat nog ieder jaar vele pelgrims trekt.

Zo is er overal iets bijzonders te ontdekken!

VVVVeldhoven tweet:

Volg ons ook op @VVVVeldhoven

VVV idee

Winactie Lekker Rondje Veldhoven

VVV Veldhoven is benieuwd hoe jij Lekker Rondje Veldhoven beleeft. Hiervoor is een winactie uitgezet met als hoofdprijs een rode fiets, het handelsmerk van Lekker Rondje Veldhoven. Het enige dat je hoeft te doen, is op een foto vast te leggen hoe je Lekker Rondje Veldhoven beleeft. 

Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veldhovens trots

Verbonden met Veldhoven

Veldhoven heeft veel om trots op te zijn. Lees de verhalen van bekende en minder bekende Veldhovenaren over hun verbondenheid met Veldhoven. Blader door het digitale boek of koop een papieren exemplaar!

Lees verder

VVV Veldhoven

Openingstijden
Meiveld 2, 5501 KA Veldhoven
T. 040 2532901
info@bibliotheekveldhoven.nl

bieb

Gevestigd in de Bibliotheek