• Bokkenrijders 1
  • Bokkenrijders 2
  • Bokkenrijders 3

De Bokkenrijders

Groepsarrangement in Oerle brengt Bokkenrijders weer tot leven

VVV collega Mark deed mee met de Oerse Bokkenrijders en kwam vol verhalen terug. Hieronder zijn verslag:

Bokkenrijders

 Een bende schurken, waarvan de leden op bokken zo groot als paarden door de lucht vlogen. Als we de 18e -eeuwse mythe mogen geloven, trokken de Bokkenrijders op die manier weelderig rovend en plunderend door het Brabantse land. Om de bende te stoppen zat er voor de arme bevolking maar één ding op: de Opperbokkenrijder moest worden ontmaskerd. Precies dat is de overkoepelende opdracht bij groepsarrangement De Oerse Bokkenrijders. 
 

Arrangement

 Al bij aanvang van het arrangement waande je jezelf meteen in de tijd van de Bokkenrijders. Onder het genot van een kop koffie en (uiteraard) een bokkenpoot, zette de enthousiaste spelleider Harm Kok (in volledig traditionele kledij) voor ons het verloop van de dag uiteen. Deze begon met een spannende introductiefilm, waardoor we direct helemaal in het verhaal zaten. 
De Belastinginners (zo heette onze groep) waren erop gebrand zoveel mogelijk opdrachten te winnen en zo de meeste aanwijzingen te verzamelen. De verschillende spellen op locatie (op het plein in Zandoerle, bij de Oerse Molenbakker en op de Grafheuvels) waren verrassend uitdagend en de wandeling met de bokkenkar leidde ons door de mooiste stukjes Oerle. 
 

Meeslepend

 De filmfragmenten, die gedurende de dag de rode draad van het arrangement vormden, hielden de spanning er goed in. Personages als de meedogenloze belastinginner, dorpsgek Peer de Geschifte en vilder Karel Kockelhoorn wisselden elkaar regelmatig af als mogelijke Opperbokkenrijder. Terug in Gasterij ’t Dorpsgenot was het kijken van de ontknoping voor iedereen een meeslepend hoogtepunt. 
 De hele dag door werd er voor eten en drinken gezorgd en op dat gebied zijn we absoluut niks tekortgekomen. De gezamenlijke barbecue aan het eind van de dag was een sfeervolle afsluiter, met voldoende mogelijkheden om samen na te genieten. Wij hebben als groep zijnde dan ook erg genoten van De Oerse Bokkenrijders.

Meer informatie: De Oerse Bokkenrijders

Andere arrangementen bij Gasterij Het Dorpsgenot vindt u hier.

 

Bokkenrijders 2

VVV Veldhoven

Meiveld 2, 5501 KA Veldhoven T. (040) 253 29 01 info@vvv-veldhoven.nl